Skicka din motion till föreningsstämman 2023

Härmed vill styrelsen informera om att nästa föreningsstämma kommer hållas den 16 maj 2023. Formell kallelse med dagordning kommer att meddelas senast 2 veckor före ordinarie stämma. Om ni har ett förslag som ni önskar stämman ska fatta beslut kring lämnar ni in en motion till styrelsen senast den 1 maj.

En motion till årsstämman bör vara en fråga som berör föreningen och alla dess medlemmar och som inte kan beslutas på ett styrelsemöte. Motionen bör innehålla ett konkret förslag för stämman att ta ställning till. Styrelsen kommer inför stämman att granska alla motioner och lämna förslag till beslut. Både motionen och styrelsens förslag till beslut finns med i materialet som skickas ut före stämman.

Det är inte svårt att skriva en motion. Tänk på att alltid skriva kortfattat. Försök att använda enkla ord och formuleringar som inte kan missuppfattas. Motionen ska formuleras så att en medlem ska kunna rösta genom ombud även om hen inte kan delta vid stämman. Motionen måste därför vara så detaljerad som möjligt och inte lämna utrymme för tolkningar.

Ta endast upp ett ämne per motion. Lämna in flera motioner om du har flera ämnen som du vill ska behandlas.

Använd mallen som finns bifogad längre ned.

 

Ni skickar er motion till:

brfqvillestaden@gmail.com eller använder styrelsens postfack på Madängsgatan 9.